уторак, 24. март 2015.

Tigrovo oko



Tigrovo oko
BOJA   Smedja, ruzicasta, plava, crvena

IZGLED   Na pruge, blago sjajan, cesto mali i kotrljan

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   SAD, Meksiko, Indija, Australija, Juzna afrika

OSOBINE   Tigrovo oko kombinuje zemaljsku energiju sa energijama sunca, cime stvara stanje visoke vibracije, koje je ipak uzemljeno, i vuce duhovne energije ka zemlji. Kada se stavi na trece oko, pojacava natculne sposobnosti zemaljskih ljudi i balansira donje cakre stimulisuci uspon kundalini energije.
Tigrovo oko je kamen koji stiti i koji je tradicionalno nosen kao talisman protiv uroka i kletvi. Pokazuje ispravnu upotrebu moci, i istice integritet. Pomaze pri ostvarenju ciljeva, prepoznajuci unutarnje potencijale i podsticuci jasnocu namere. Kada se stavi na pupcanu cakru, tigrovo oko je odlicno za ljude koji su raskoraku i nisu posveceni. Prizemljuje i olaksava manifestaciju volje. tigrovo oko usidrava promenu u fizicko telo.
Ovaj kamen je koristan za prepoznavanje  kako svojih potreba, tako i potreba drugih ljudi. Pravi razliku izmedju zeljnog razmisljanja o necemu sto hocete, i onoga sto vam je stvarno potrebno.
Mentalno, tigrovo oko integrise hemisfere mozga i pojacava prakticno opazanje. Pomaze kod sakupljanja rastrkanih informacija da bi se pretvorile u kompletnu celinu. Koristan je za razresavanje dilema i unutarnjih konflikata, posebno onih izazvanih ponosom i tvrdoglavoscu. tigrovo oko je narocito korisno za lecenje mentalalnih nezdravosti i poremecaja licnosti.
Psiholoski, tigrovo oko leci probleme samopotcenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti. Pomaze kod prepoznavanja talenata i sposobnosti pojedinaca, kao i mana koje treba prevazici. Podrzava zavisnu licnost u unosenju promena.
Emotivno, tigrovo oko uravnotezava jin i jang energiju, i puni emotivno telo energijom. Ublazava depresiju i podize raspolozenje.

LECENJE   Tigrovo oko leci oko i popravlja nocni vid, leci grlo i reproduktivne  organe i prosiruje suzenja. Koristan je kod zarastanja slomljenih kostiju.

POLOZAJ   Nositi na desnoj ruci ili kao privezak tokom kratkih vremenskih perioda. Polozaj na telu kako to odgovara za lecenje. Staviti na pupcanu cakru radi spiritualnog uzemljenja

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, odredjene boje tigrovog oka imaju dodatna svojstva.

Plavo tigrovo oko je umirujuci kamen, koji otpusta stres. Pomaze preterano anksioznima, eksplozivnima i fobicnima. U lecenju, plavo tigrovo oko usporava metabolizam, smiruje previse aktivan seksualni nagon i razgradjuje seksualne frustracije.

Zlatno tigrovo oko   podstice obracanje paznje na detalje i upozorava na popustljivost. Podrzava delovanje iz razuma, radije nego iz emocije. Zlatno tigrovo oko je odlican pratilac na testovima i vaznim sastancima.

Crveno tigrovo oko je kamen koji stimulise, doprinosi prevazilazenju letargije i pruza motivaciju. U lecenju ubrzava spor metabolizam i podstice pasivan seksualni nagon.

ODREDJENI OBLICI   Pored opstih svojstava, odredjeni oblici tigrovog oka imaju dodatna svojstva.

Sokolo oko
DODATNA SVOJSTVA   oblik tigrovog oka "nalik sokolu", na pruge, sokolovo oko je odlican kamen za isceljivanje zemljine energije i za uzemljivanje energije. Stimulise i osnazuje fizicko telo. Lebdeci iznad sveta, sokolovo oko potpomaze vid i uvide, podstice natculne sposobnosti poput vidovitosti. Sokolovo oko prociscava i puni energijom zemaljsku cakru.
Kada se stavi u ugao bogatstva u prostoriji, sokolovo oko privlaci izobilje.
Sokolovo oko je narocito dobro za razgradjivanje ogranicavajucih i negativnih modela razmisljanja i ukorenjenog ponasanja. Stavlja stvari u perspektivu, ublazava pesimizam i zelju da krivite druge za probleme koje sami stvarate. Ovaj kamen ce takodje izvuci na povrsinu potisnute emocije i bolesti iz prethodnih i sadasnje zivota. Kada se stavi na trece oko, sokolovo oko potpomaze kod putovanja unazad do izvora emotivne blokade, ma kada to bilo

LECENJE  Sokolovo oko podstice vaskularni sistem, probavu i noge. Moze da da uvid psihomatske razloge iza zto.aledjenog ramena ili ukocenog vrata.

POLOZAJ   Drzati ili staviti na odgovarajuce mes. Sledeci tekstovi topaz, fluorit.


Tigrovo oko plavo

3 коментара:

  1. Bejah u Indiji da bliže upoznam tajne meditacije i nirvane. Tako prilikom posete jednom hramu zadesi me neprilika. Verovatno uzrokovana karijem i ostalim orijentalnim začinima koje obilato stavljaju u piletinu. Osvrnem se oko sebe da pronadjem pogodno mesto za defekaciju. Kako nisam želeo da narušim blaženstvo onima koji su ga dostigli nekim nekontrolisanim baritonskim prdežom, rešio sam da zađem dublje u Đunglu. Namestim se uz neki stari orah po mojoj proceni star oko 475 leta, al još nije rodio, još su zeleni plodovi bili. I negde na pola defekacije napadne me tigar, mučki s leđa kako oni to obično i rade. Tokom borbe kako se ne bih uvaljao u svoj minuli rad mlatarao sam rukama i palcem mu isterao oko. To ga je oteralo, a ja sam se do kraja ispraznio i pošto sam obrisao dupe indijskom konopljom, pokupio sam tigrovo oko koje se skamenilo. Držim ga u šifonjeru i efikasno rasteruje domaće riđe strižibube i vatrene stenice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slatko sam se nasmejala, do suza.

      Избриши
    2. Анониман19. јун 2023. 01:09

      Kad dokon covek u 5h ujutru nema sta pametno da jaze, djavo mu ubrzo nadje posao

      Избриши