уторак, 10. март 2015.

Sodalit



Sodalit
BOJA   Plava

IZGLED   Taman na tacke i svetloplavobeo, cesto kotrljan

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Severna Amerika, Francuska, Brazil, Grenland, Rusija, Mijanmar, Rumunija

OSOBINE   Sodalit ujedinjuje logiku sa intuicijom i otvara duhovnu percepciju, donoseci informacije iz viseg uma, u fizicku ravan. Ovaj kamen stimulise pinealnu zlezdu i trece oko i produbljuje meditaciju. U meditaciji pojacanoj sodalitom pomaze umu da razume okolnosti u kojima se nalazite. Ovaj kamen uliva motiv za istinu i inspirise na idealizam, omogucavajuci vam da ostanete verni sebi i da se zalozite za svoja verovanja.
Sodalit cisti elektromagnetnu poluciju i moze da se stavi na kompjuter da bi blkirao njegove emanacije. Dobar je za ljude koji su osetljivi na "sindrom bolesne zgrade"  ili na elektromagnetni smog..
Ovaj kamen je posebno koristan za grupni rad, zato sto donosi harmoniju i solidarnost. Stimulise poverenje i prijateljstvo medju clanovima grupe, podsticuci nezavisnost.
Posto je odlican kamen za um, sodalit eliminise mentalnu konfuziju i intelektualno vezivanje. Podstice racionalnu misao, objektivnost, istinu, i intuitivnu percepciju, zajedno sa verbalizacijom osecanja. Kako smiruje um, dozvoljava primanje novih informacija. Sodalit stimulise otpustanje starih mentalnih uslovljavanja i krute programe, stvarajuci prostor da novi uvidi pocnu da se sprovode u delo.
Psiholoski, ovaj kamen donosi emotivnu ravnotezu i smiruje napade panike. Moze da transformise defanzivnu i ofanzivnu licnost, otpustajuci sustinske strahove, fobije, krivicu, i mehanizme kontrolisanja, koji vas sprecavaju da budete ono sto zaista jeste. Popravlja samopouzdanje, samoprihvatanje i veru u sebe. Sodalit je jedno od kamenja koje izvlaci mracne kvalitete na povrsinu, da budu prihvaceni bez osudjivanja.

LECENJE   Sodalit uravnotezava metabolizam, razresava nedostatak kalciuma i prociscava limfni sistem i organe, ojacavajuci imuni sistem. Bori se protiv ostecenja radijacijom i nesanice. Deluje na grlo, glasne zice i larinks i pomaze kod promuklosti i kod poremecaja varenja. Smiruje groznicu, snizava krvni pritisak i stimulise apsorpciju tecnosti u telo.

POLOZAJ   Staviti gde je potreban ili nositi tokom duzih vremenskih perioda. Sledeci tekstovi spinel, citrin.


Sodalit




Нема коментара:

Постави коментар