понедељак, 9. март 2015.

Smitsonit



BOJA   Ruzicasta, boja lavande, plavozelena, purpurna, smedja, zuta, belosiva, plava

IZGLED   Sedefast, svetlucav, kao slojevi ili svilenkast, baloncici svih velicina

Ucestalost   Lako dostupan

IZVOR   SAD, Australija, Grcka, Italija, Meksiko, Nambija

OSOBINE   Smitsonit je kamen smirenosti, sarma, ljubaznosti i povoljnih ishoda. Ima svojstvo izuzetno neznog prisustva i amortizuje zivotne probleme. To je savrsen kamen za otpustanje stresa, koji je dospeo skoro do tacke kljucanja i ublazava nervni slom.
Ovaj kamen je idealan za svakoga ko je imao tesko detinjstvo i ko se osecao nevoljen i nezeljen. Smitsonit leci unutrasnje dete i ublazava efekte emotivne zloupotrebe i zlostavljanja. Nezan je, pazljivo razgradjuje emotivnu povredu. Njegovo dejstvo registruje se pre kao osecanje da vam je bolje, nego kao traumaticno emotivno otpustanje. Moze mu biti potrebna podrska drugih kristala, da bi stvari doneo u svest. Ovo je odlican kamen za rodjenje, i ponovno rodjenje, a moze da utice i na neplodnost.
Smitsonit uskladjuje cakre i jaca natculne sposobnosti. Drzanje smitsonita tokom natculne komunikacije donosi intuitivnu svest o sopstvenoj vrednosti. Kada se stavi na krunsku cakru, povezuje sa kraljevstvom andjela.
Psiholoski, smitsonit podstice liderske kvalitete, posebno tamo gde je potrebna stalozenost. Emotivno smitsonit je koristan za teske veze. Izvrstan kamen za siguran i uravnotezen zivot, smitsonit daje harmoniju i diplomaticnost i otpusta neprijatne situacije. Fizicki kao sto je izvrstan za imuni sistem, simtsonit moze da formira zastitnu restku, sa po komadom u cetiri ugla vaseg kreveta, i jednim pod jastukom ili na stocicu pored reveta. Posebno je efikasan u kombinaciji sa krvavim kamenom ili zelenim turmalinom  zalepljenim na timus.

LECENJE   Smitsonit leci disfunkcije imunog sistema, sinuse i poremecaje varenja, osteoporozu i alkoholizam. Vraca elasnicnost venama i misicima.

POLOZAJ   Staviti gde je potreban, ili ga stalno nositi sa sobom. Staviti na teme da bi se uskladile cakre. Ruzicasti smitsonit staviti preko srca ili timusa. Zastitna resetka oko kreveta ili oko tela.

ODREDJENE BOJE   Pored opstih svojstava, razlicite boje smitsonita imaju sledeca svojstva

Plavozeleni smitsonit isceljuje emotivne i ostale traume donosenjem univerzalne ljubavi. Pazljivo otpustajuci bes, strah, i bol, uravnotezava energetsko polje izmedju etericnog i emotivnog tela, ublazava napade panike, potpomaze ispunjavanje zelja iz srca, podrzava prijateljstvo, a povoljan je i u babicenju za negu beba.

Lavandaljubicasti smitsonit ima veoma neznu vibraciju. Cisti negativnu energiju, podrzava radosno duhovno sluzenje i vise nivoe svesti, pruzajuci vodjstvo i zastitu. Ovo je izvanredan kamen za meditaciju i za spasavanje ljudske duse i olaksava povratak u prosle zivote, kako bi se vratila energija koja nije uspela da predje iz smrti predhodnog zivota. Na taj nacin, moze da izleci traumu umiranja u proslom zivotu, i da usmeri isceljivanje duse. Fizicki smiruje neuralgiju i upale..

Lavandaruzicasti smitsonit ima jaku vibraciju ljubavi. Isceljuje srce i iskustva napustenosti i zloupotrebe, obnavljajuci poverenje i sigurnost. Podstice osecaj voljenosti i podrske univerzuma, pomaze kod oporavljanja i smiruje bol. Lavandaruzicasti smitsonit pomaze ublazavanju problema sa drogama i alkoholom, kao i emocija koje leze iza njih.

Zuti smitsonit balansira cakru solarnog pleksusa i utice na mentalno telo. Otpusta strane boli i emotivne modele koje ste prerasli. U lecenju ovaj kamen podstice probavu i apsorpciju hranljivih materija i otklanja probleme sa kozom. Sledeci tekstovi sodalit, jaspis.


Smitsonit

Нема коментара:

Постави коментар