субота, 7. април 2012.

Oniks



BOJA   crna, siva, plava, smedja, zuta, crvena

IZGLED   Na pruge, isaran kao mermer, cesto poliran.Svih velicina

UCESTALOST   Lako dostupan

IZVOR   Italija, Meksiko, SAD, Rusija, Brazil, Juzna Afrika

OSOBINE   Oniks daje snagu.Pruza podrsku u teskim i zbunjujucim ikolnostima i u periodima teskog mentalnog ili fizickog stresa.Povezanost oniksa sa celinom fokusira vasu nergiju i uskladjuje je sa visom silom, pristupanjem visem vodjstvu.Moze da vas ponese unapred da vidite buducnost i, svojom sposobnoscu da pruzi licnu snagu, oloaksava gospodarenje sopstvenom sudbinom.Ovaj kamen podstice krepkost, postojanost i izdrzljivost.Potpomaze ucenje lekcija, daje samopouzdanje i pomaze vam da se opustite u svom okruzenju.Oniks je tajanstveni kamen koji potpomaze samostalno rasudjivanje.Za oniks se kaze da sadrzi secanja na stvari koje su se dogodile nosiocu.Moze da se koristi za psihometriju, da isprica pricu onima koji su osetljivi na njegove vibracije.
Ovo svojstvo zadrzavanja fizickih secanja, cini oniks veoma korisnim za istrazivanje proslih zivota, u procesu lecenja starih povreda i psihickih trauma koje uticu na sadasnji zivot.Drzanje komada oniksa nosi vas um na mesto prethodne povrede, sto onda moze da se otpusti radom na fizickom telu, promenom programa ili kristaloterapijom.Oniks se takodje koristi da izleci stare jade i zalosti.
Psiholoski, oniks prepoznaje i integrise dualnosti unutar licnosti.Usidrava lelujavost u stabilniji nacin zivljenja i, uopste, daje samokontrolu.Oniks je mentalni tonik koji ublazava paralizujuce strahove i brige.Oniks prenosi neprocenjivi dar mudrog odlucivanja.
Fizicki, oniks pomaze kod apsorbcije energije iz univerzuma, energije koja je potrebna za lecenje i za ostale svrhe.Dovodi u ravnotezu jin i jang energije unutar tela.

LECENJE   Oniks je koristan za zube, kosti, kostanu mozdinu, bolesti krvi  i za stopala.

POLOZAJ   Nositi ne levoj strani tela.Staviti ili drzati gde god odgovara.Tradicionalno za oniks koji se nosio oko vrata govorilo se da smiruje pozudu i podstice cednost. Sledeci tekstovi opal, peridot.

Oniks

Нема коментара:

Постави коментар