четвртак, 26. јануар 2012.

Gvozdeni pirit



Gvozdeni pirit
BOJA   Zlatna ili smedjkasta


IZGLED   Metalik, moze da bude teseralan, mali do srednje velicine


UCESTALOST   Lako dostupan


IZVOR   Britanija, Severna Amerika, Cile, Peru


OSOBINE   Gvozdeni pirit je odlican energetski stit.Ne dozvoljava da prodre negativna energija i zagadjivaci na svim nivoima, ukljucujuci i infektivne bolesti.Kada se nosi oko vrata, stiti fizicko i sva suptilna tela, odbijajuci zlo i opasnost.
Gvozdeni pirit je veoma pozitivan kamen.Prevazilazi inerciju i osecaj nepodesnosti.Olaksava prodiranje u sposobnosti i potencijal, podstice protok ideja.Komad gvozdenog pirita smesten na radnom stolu obogacuje energijom prostor okolo.Koristan je kada se osmisljavaju krupni poslovni planovi.Ovaj kamen poducava kako da vidite iza fasade, ono sto zaista jeste, i podstice diplomatiju.
Psiholoski, gvozdeni pirit oslobadja anksioznosti i frustracije, i podleze samopostovanje i samoopouzdanje.Koristan je za muskarce koji se osecaju inferiornima, zato sto im podstice pouzdanje u sebe i u svoju muskost, mogao bi da bude previse snazan za "maco" muskarce, izazivajuci agresivnost.Pomaze zenama da prevazidju komplekse robovanja i inferiornosti.
Gvozdeni pirit ubrzava mentalnu aktivnost, tako sto pojacava dotok krvi u mozak.Popravlja pamcenje i secanje.Teseralni pirit posebno siri i struktuira mentalne sposobnosti, uskladjuje instikt sa inuicijom, kreativnost sa analizom.
Emotivno, gvozdeni pirit je koristan kod melanholije i dubokog ocaja.
Fizicki, gvozdeni pirit povecava energiju i prevazilazi umaranje.Blokira odlive nergije iz fizickog tela i iz aure.Gvozdeni pirit podstice snabdevanje krvi kiseonikom i jaca vaskularni sistem.Ovo je kamen koji sadrzi ideal savrsenog zdravlja i blagostanja.U lecenju deluje ekstremno brzo, izvlaceci na videlo uzrok nezdravosti da se ispitaju.Narocito je koristan za dopiranje do korena karmicke ili psihomatske bolesti.


LECENJE   Gvozdeni pirit leci kosti i stimulise nastajanje celija sanira ostecenje DNK, uskladjuje meridijane, pomaze snu poremecenim sa problemima sa zelucem.Jaca degestivni trakt i neutralise toksine unete kroz hranu, potmopaze vaskularni i respiratorni sistem, tera kiseonik u krvotok.Gvozdeni pirit je koristan za pluca, ublazava astmu i bronhitis.


POLOZAJ   Nositi na grlu u vrecici, ili drzati ispod jastuka.Sledeci tekstovi zad, smaragd.


Gvozdeni pirit

1 коментар:

  1. Predivno opisano. Obozavam ovo remek delo univerzuma jer njegove blagodeti su mnogobrojne. Prava je cast biti u njegovom drustvu i zadovoljstvo nositi lepi komadic pirita svugde sa sobom. Minerali su jedna od bitnijih nedostajucih spona izmedju coveka i prirode.

    ОдговориИзбриши